KookJij

Risotto met Gember

Een heerlijk risotto met gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met Gember te bereiden

1).Doe in een grote pan met dikke bodem en deksel de rijstolie, verhit en fruit daarin de uien en de knoflook tot de uien glazig zien.
2).Doe nu de rijst er bij en roer goed om, zodat alle rijstkorrels met een laagje vet worden bedekt en glasachtig er uit gaan zien.
3).Doe nu de witte wijn er bij (die we ook van plan zijn erbij te drinken) en laat die volkomen wegkoken.
4).Nu gaat er pollepelgewijs de kippenbouillon bij. Onder voortdurend roeren koken we telkens een lepel weg alvorens de nieuwe er bij te doen.
5).Na zo'n 15 - 20 minuten zijn we daarmee klaar. Dan roeren we er de 3 eetlepels roomboter door, daarna de 3 eetlepels gember en tenslotte de vers gemalen kaas.
6).Evt.nog verder op smaak brengen met veel peper en ietsje zout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We geven dit bij bv.:
-visgerechten
-garnalengerechten
-varkensvleesgerechten
Evt.opleuken met gehakt. dillegroen,venkelgroen,dragonblad en partjes
citroen (NB:Wanneer er verse citroen wordt gebruikt GEEN witte wijn uit de Elzas gebruiken-->wordt vaak bitter)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Jan, wat een leuke reactie. Jij ook nog de allerbeste wensen voor 2011 en dat wij nog lang mogen genieten van jouw recepten. Groetjes Gerda :p:p:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo beste Gerda,
De beste wensen nog voor 2011.Het leuke van risotto's is:je kunt ze krijgen zoals je ze hebben wil.Graag gedaan.
Jan A.
slaatje

slaatje zegt:
Ik was nooit zo'n fan van risotto maar ben helemaal overstag gegaan. Ik heb het bij mijn favorieten gezet. Dank je wel voor dit recept. Groetjes Gerda :p:p:p