Recept
« Terug naar recepten
Risotto met limoensmaak
PT30M
Risotto met limoensmaak
Een heerlijk risotto met limoensmaak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met limoensmaak te bereiden
1).Olie verhitten in een pan met dikke bodem en daarin de uien, knoflook, sereh en purut aanfruiten, tot de uien zacht worden. Dan gaat de rijst er bij.
2).We blijven nu voortdurend roeren.
3).Na een paar minuten kan de wijn er bij gedaan worden. Roeren en wachten tot de wijn is opgenomen.
4).Nu gaat de bouillon er beetje voor beetje bij en we blijven roeren.
5).Zodra de bouillon is opgenomen halen we de sereh en purut er uit en doen we terwijl we goed blijven roeren de limoenrasp,de gemberrasp (=zeste)er bij en het limoensap.
6).De crème fraîche wordt er door geroerd en we brengen de rijst op smaak met weinig zout en veel vers gemalen zwarte peper.
2).We blijven nu voortdurend roeren.
3).Na een paar minuten kan de wijn er bij gedaan worden. Roeren en wachten tot de wijn is opgenomen.
4).Nu gaat de bouillon er beetje voor beetje bij en we blijven roeren.
5).Zodra de bouillon is opgenomen halen we de sereh en purut er uit en doen we terwijl we goed blijven roeren de limoenrasp,de gemberrasp (=zeste)er bij en het limoensap.
6).De crème fraîche wordt er door geroerd en we brengen de rijst op smaak met weinig zout en veel vers gemalen zwarte peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : We geven dit bij visgerechten, citroenkip-gerechten, gegrild witvleesgerechten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
De rijst wordt rauw meegebakken. Wanneer alle korrels zijn aangefruit en bedekt zijn met een laagje vet, beginnen we altijd eerst met een hoeveelheid wijn er bij te doen. Pas wanneer die is opgenomen beginnen we met de bouillon. Die blijven we al roerend er bij doen tot die op is en dan is de rijst beetgaar. Dat heeft dan bij elkaar zo'n 15 tot 20 minuten geduurd.
DUS:
-NIET eerst de rijst koken
-ALTIJD rondkorrelige rijst gebruiken,speciaal voor de risotto.
Succes.
Jan A
M.Beckers zegt: