Recept
« Terug naar recepten
Risotto met Spek en Erwten
PT70M
Risotto met Spek en Erwten
Risotto's hebben een aantal zaken met elkaar gemeen : de rijst, (die is kort en rondkorrelig), de manier van bereiden.
Verder is het aan de fantasie van de maker. Welke smaken combineer je.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met Spek en Erwten te bereiden
- Bak de blokjes pancetta uit in een anti-aanbak koekepan tot ze nog net niet krokant zijn. Laat die in keukenpapier uitlekken. Bewaar het vet.
- Pureer ondertussen in een blender de helft van de doperwten met 250 cc kippenbouillon.
- In een grote pan met dikke bodem olie en spekvet verhitten en daarin de uien in een paar minuten zacht fruiten en op het laatst de knoflook er bij doen.
- Voeg de rijst toe en roer goed door tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
- Voeg dan de wijn toe en laat die volledig opnemen.
- Voeg dan telkens zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat en laat die onder flink roeren opgenomen worden.
- Ga hiermee door tot de vloeistof op is gebruikt en de rijst na zo'n 25 minuten romig en al dente is is.
- Roer de gepureerde erwten er door en vervolgens de niet gepureerde erwten.
- Blijf roeren en voeg de spekblokjes toe.
- Roer dan snel de roomboter er door, het citroensap en een gedeelte van de kaas (6 eetlepels) en de peper.
- Verdeel over de voorverwarmde borden en garneer met een of twee eetlepels kiemgroenten en nog wat geraspte Parmezaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een mooie droge witte wijn hierbij schenken