KookJij

Risotto met Spek en Erwten

Risotto's hebben een aantal zaken met elkaar gemeen : de rijst, (die is kort en rondkorrelig), de manier van bereiden. Verder is het aan de fantasie van de maker. Welke smaken combineer je.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
  3. > Snacks - Warm
  4. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met Spek en Erwten te bereiden

  1. Bak de blokjes pancetta uit in een anti-aanbak koekepan tot ze nog net niet krokant zijn. Laat die in keukenpapier uitlekken. Bewaar het vet.
  2. Pureer ondertussen in een blender de helft van de doperwten met 250 cc kippenbouillon.
  3. In een grote pan met dikke bodem olie en spekvet verhitten en daarin de uien in een paar minuten zacht fruiten en op het laatst de knoflook er bij doen.
  4. Voeg de rijst toe en roer goed door tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
  5. Voeg dan de wijn toe en laat die volledig opnemen.
  6. Voeg dan telkens zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat en laat die onder flink roeren opgenomen worden.
  7. Ga hiermee door  tot de vloeistof op is gebruikt en de rijst na zo'n 25 minuten romig en al dente is is.
  8. Roer de gepureerde erwten er door en vervolgens de niet gepureerde erwten.
  9. Blijf roeren en voeg de spekblokjes toe.
  10. Roer dan snel de roomboter er door, het citroensap en een gedeelte van de kaas (6 eetlepels) en de peper.
  11. Verdeel over de voorverwarmde borden en garneer met een of twee eetlepels kiemgroenten en nog wat geraspte Parmezaan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Een mooie droge witte wijn hierbij schenken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst