KookJij

Risotto met zalm, whisky en ricotta

Een heerlijk risotto met zalm, whisky en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met zalm, whisky en ricotta te bereiden

Verhit olijfolie en boter, fruit hierin de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook en stukjes bleekselder, voeg rijst toe en roer gedurende 1 minuut. Voeg 1/3 van de kippenbouillon toe en laat al roerende, op een zacht vuur, het vocht opnemen (ong. 5 minuten), herhaal deze bewerking nog twee maal. (ong. 15 minuten in totaal) Voeg whisky toe, de ricotta en de mierikswortel, roer er de grof gesneden zalm door samen met grofgehakte peterselie en een klontje echte boter, kruid met peper en zout, laat het geheel 5 minuten rusten. Vul een ring met de risotto, garneer met peterselie en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst