Recept
« Terug naar recepten
Risotto met zalm, whisky en ricotta
PT30M
Risotto met zalm, whisky en ricotta
Een heerlijk risotto met zalm, whisky en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met zalm, whisky en ricotta te bereiden
Verhit olijfolie en boter, fruit hierin de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook en stukjes bleekselder, voeg rijst toe en roer gedurende 1 minuut. Voeg 1/3 van de kippenbouillon toe en laat al roerende, op een zacht vuur, het vocht opnemen (ong. 5 minuten), herhaal deze bewerking nog twee maal. (ong. 15 minuten in totaal) Voeg whisky toe, de ricotta en de mierikswortel, roer er de grof gesneden zalm door samen met grofgehakte peterselie en een klontje echte boter, kruid met peper en zout, laat het geheel 5 minuten rusten. Vul een ring met de risotto, garneer met peterselie en dien op.