Recept
« Terug naar recepten
Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat.
PT35M
Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat.
Dit is weer een lekker gerecht uit het boek Project Gezond. Ik heb het
gerecht herschreven naar 4 personen. In plaats van Parmezaanse kaas
heb ik Grana Padano gebruikt , omdat ik dat nog in voorraad had. We
hebben gesmuld samen met 2 onvoorziene gasten , waardoor ik nog even
naar onze Grootgrutter moest voor meer champignons en spinazie.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Project Gezond eigen tekst en foto.,
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat. te bereiden
- Breng de 1200 ml water aan de kook en los er de 2 bouillon blokjes in op.
- Verhit een klein scheutje olie in de grote pan en bak de ui en de knoflook een minuut of 3.
- Voeg dan de risottorijst toe en bak deze ongeveer 2 minuutjes mee.
- Voeg een scheut groentebouillon toe en roer regelmatig totdat alle bouillon door de rijst is opgenomen.
- Herhaal dit totdat alle bouillon op is en de rijst gaar.
- Roer dan 80 gram geraspte kaas erdoor.
- Doe een scheutje olie in de wok en laat dit flink heet worden.
- Voeg de champignons toe en bak ze bruin. Als ze bijna klaar zijn voeg je de spinazie en de zongedroogde tomaatjes toe.
- Is de spinazie geslonken en gaar is kan het vuur uit.
- Maak de ( voorverwarmde) borden op. Verdeel de risotto over 4 borden en leg er wat spinaziemengsel bovenop. Bestrooi met de rest van de kaas.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Slechts 516 kcal en weer eens een keertje een heerlijk vegetarisch gerecht, waarin je vlees of vis niet zal missen.