Recept
« Terug naar recepten
Risottotomaatjes
PT45M
Risottotomaatjes
Een heerlijk risottotomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risottotomaatjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van elke tomaat het kapje af en hol 'm uit. Verhit de olie en fruit de sjalot hierin. Voeg de risottorijst en dragon toe en bak het geheel al omscheppend 3 minuten. Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal en vul ze met de rijst. Lepel de fond op de tomaten (er meg ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden