Recept
« Terug naar recepten
Ritja ritja
PT35M
Ritja ritja
Een heerlijk ritja ritja recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eetkalender Onno Klein - J. Drapers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ritja ritja te bereiden
Snijd de schouderkarbonades in blokjes.
Wrijf het vlees in met knoflook.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig.
Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee.
Schep tomaten, sereh, djeroekblaadjes, gember, suiker, bouillontablet en sambal erbij en laat het vlees op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
Eet met rijst, wat seroendeng en komkommersalade.
Wrijf het vlees in met knoflook.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig.
Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee.
Schep tomaten, sereh, djeroekblaadjes, gember, suiker, bouillontablet en sambal erbij en laat het vlees op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
Eet met rijst, wat seroendeng en komkommersalade.