Recept
« Terug naar recepten
Rode bietenrelish
PT30M
Rode bietenrelish
Een heerlijk rode bietenrelish recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bietenrelish te bereiden
Pel de uien, rasp ze en meng ze door de bietjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes. Doe de groente met de overige ingrediënten in een grote pan (geen aluminium) en breng het zachtjes aan de kook. Laat het 3 minuten pruttelen en verwijder dan het laurierblaadje. Doe de relish direct over in goed schoongemaakte potten en sluit ze luchtdicht af. Laat de potten afkoelen op een koele, donkere plaats. Deze relish is na 2 dagen klaar voor gebruik.