Recept
« Terug naar recepten
Rode bietensalade
PT200M
Rode bietensalade
Een heerlijk rode bietensalade recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
dick b
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
De Marokkaanse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bietensalade te bereiden
De bieten schillen en in water met zout ongeveer 2 uur koken.
Af laten koelen en een kopje van het kookvocht bewaren.
De bieten in plakjes snijden , met zout bestrooien en op een serveerschaal rangschikken.
Paprika, kaneel, komijn en poedersuiker vermengen met citroensap en het kopje kookvocht.
Dit over de bieten gieten.
Voor het serveren goed koud laten worden.
Af laten koelen en een kopje van het kookvocht bewaren.
De bieten in plakjes snijden , met zout bestrooien en op een serveerschaal rangschikken.
Paprika, kaneel, komijn en poedersuiker vermengen met citroensap en het kopje kookvocht.
Dit over de bieten gieten.
Voor het serveren goed koud laten worden.