Dien op in de voorverwarmde borden en garneer met koreanderblaadjes.
************************************
NOOT: Dit is een recept uit de Joodse keuken uit het (Iraans-) Irakese gebied.
Recept
« Terug naar recepten
Rode Bietensoep met Kibbeh
PT150M
Rode Bietensoep met Kibbeh
Een heerlijk rode bietensoep met kibbeh recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode Bietensoep met Kibbeh te bereiden
1).Doe de 500 cc bouillon in een kom en stort daarin uit de tarwegries en roer even door. Laat even apart staan.
2).Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien tot ze glazig zijn, maar niet gebruind.
3).Doe daar bij de knoflook en roer goed door. Na 1 minuut dan ras el hanout er goed doorroeren.
4).Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork en roer tot al het vlees grijs is geworden en rul in de pan ligt. Onder zo nu en dan doorroeren het gehakt op een matig vuur garen. Daar zijn we wel 20 minuten mee bezig.
5).Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en roer de koreander door de massa.
6).We gaan nu de balletjes (kibbeh) maken. Verdeel de tarwegries in porties zo groot als golfballetjes (ping-pong balletjes).
7).Druk een diepe put in de balletjes en vul die met de gehaktmassa en maak er weer een gesloten balletje van, zodat we balletjes krijgen met gehakt als kern. Zet die even weg. We moeten nu eerst de soep maken
8).Fruit weer sjalot aan in de olie, tot de ui er glazig uit ziet.
9).Nu gaat er de knoflook bij, tomatenconcentraat,
paprikapoeder en de bietjes. Al roerend laten we de bietjes half garen (15 minuten)
10).Dan gaat de bouillon er bij en we brengen dit geheel aan de kook. Laat de massa 30 minuten doorkoken.
11).De staafmixer gaat dan in de pan en we zorgen voor een gladde homogene bietensoep.
12).Voeg de honing toe en het sap van 1 citroen en breng op smaak met wat zout en veel vers gemalen peper.
13).Nu is de soep klaar en de balletjes (kibbeh) staan ook al klaar.
14).Reken zo'n 3 kibbeh per persoon en leg die in de soep en laat de balletjes zo'n 30 minuten nagaren in de kokende soep.
2).Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien tot ze glazig zijn, maar niet gebruind.
3).Doe daar bij de knoflook en roer goed door. Na 1 minuut dan ras el hanout er goed doorroeren.
4).Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork en roer tot al het vlees grijs is geworden en rul in de pan ligt. Onder zo nu en dan doorroeren het gehakt op een matig vuur garen. Daar zijn we wel 20 minuten mee bezig.
5).Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en roer de koreander door de massa.
6).We gaan nu de balletjes (kibbeh) maken. Verdeel de tarwegries in porties zo groot als golfballetjes (ping-pong balletjes).
7).Druk een diepe put in de balletjes en vul die met de gehaktmassa en maak er weer een gesloten balletje van, zodat we balletjes krijgen met gehakt als kern. Zet die even weg. We moeten nu eerst de soep maken
8).Fruit weer sjalot aan in de olie, tot de ui er glazig uit ziet.
9).Nu gaat er de knoflook bij, tomatenconcentraat,
paprikapoeder en de bietjes. Al roerend laten we de bietjes half garen (15 minuten)
10).Dan gaat de bouillon er bij en we brengen dit geheel aan de kook. Laat de massa 30 minuten doorkoken.
11).De staafmixer gaat dan in de pan en we zorgen voor een gladde homogene bietensoep.
12).Voeg de honing toe en het sap van 1 citroen en breng op smaak met wat zout en veel vers gemalen peper.
13).Nu is de soep klaar en de balletjes (kibbeh) staan ook al klaar.
14).Reken zo'n 3 kibbeh per persoon en leg die in de soep en laat de balletjes zo'n 30 minuten nagaren in de kokende soep.
Wijnanda van Doodewaard zegt: