Recept
« Terug naar recepten
Rode bietjes op z'n lekkerst
PT25M
Rode bietjes op z'n lekkerst
Een heerlijk rode bietjes op z'n lekkerst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept van een Spaanse chefkok;toegevoegd aan mijn Eetplanner
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bietjes op z'n lekkerst te bereiden
Doe de karwijzaad zachtjes koken in de bouillon
Smelt in het koekenpannetje de boter op een laag vuur
Voeg de bloem toe en roer tot deze goudgeel is
Voeg geleidelijk de bouillon toe( BLIJF ROEREN !)
Laat het 20 min sudderen.
Voeg de bietjes toe en kruid het met z+p,de mierikswortel, de azijn en de zure room.
Roer goed door en serveer warm.
Smelt in het koekenpannetje de boter op een laag vuur
Voeg de bloem toe en roer tot deze goudgeel is
Voeg geleidelijk de bouillon toe( BLIJF ROEREN !)
Laat het 20 min sudderen.
Voeg de bietjes toe en kruid het met z+p,de mierikswortel, de azijn en de zure room.
Roer goed door en serveer warm.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Geef hierbij lamsvlees of een sudderlapje en gekookte kruimige aardappels
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jacqueline1968 zegt:
jacqueline1968 zegt:
Zelf hou ik altijd wel van rode bietjes, het was in ieder geval een goede tip!;)