Recept
« Terug naar recepten
Rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten
PT75M
Rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten
Een heerlijk rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
taste
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten te bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden.Leg de bietjes in een ovenschaal en schenk de azijn erover.dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven(laat daarna de oven even aan).Kook intussen de aardappels gaar.Verwarm de melk.Giet de aardappels af en stamp ze samen met de melk en olie tot een puree.rasp de geroosterde bietjes grof en roer ze door de puree.Breng op smaak met peper en zout.verdeel de walnoten over de stukken geitenkaas.druppel de honing erover.Zet ze 1 minuut in de oven.verdeel de stamppot over 4 borden en leg de gegratineerde kaas erop.
Ria zegt:
kan het ook als voor gerechtje worden gebruikt maar dan minder grote porties?