Het is een beetje het "eigen smaak" verhaal: sommigen houden niet van kaneel, dus gebruikt men minder. Anderen willen de kool "beetgaar", dus kortere kooktijd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kruidnagels.
Dus experimenteer maar, raadzaam is natuurlijk wel dat alle ingredienten gebruikt worden.
Recept
« Terug naar recepten
Rode kool met appel (omastyle)
PT80M
Rode kool met appel (omastyle)
Een heerlijk rode kool met appel (omastyle) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool met appel (omastyle) te bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd hem in 4 delen, haal de witte stronk eruit en snij de 4 delen fijn, pel en snipper de ui in grove stukken.
Smelt de boter in de pan en fruit de uien, laurier, kruidnagels en de bruine suiker zachtjes (uien glazig).
Voeg na ca. 5 min. de fijngesneden rode kool toe.
Schenk de rode wijn en -azijn erbij en laat het ca. 60 min. zachtjes stoven.
Na ca. 50 min. stooftijd de 3 in stukken gesneden appels toevoegen en mee stoven voor de laatste ca. 10 min.
Smelt de boter in de pan en fruit de uien, laurier, kruidnagels en de bruine suiker zachtjes (uien glazig).
Voeg na ca. 5 min. de fijngesneden rode kool toe.
Schenk de rode wijn en -azijn erbij en laat het ca. 60 min. zachtjes stoven.
Na ca. 50 min. stooftijd de 3 in stukken gesneden appels toevoegen en mee stoven voor de laatste ca. 10 min.
grietje56 zegt:
Dank Greet voor je reactie ;)