Ik ben een visliefhebber, maar bereid het het liefst als ik daar een goed recept voor heb.
In Marokko maken ze het zo!
Iedereen kan recepten overschrijven uit een kookboek, maar ik vind het leuk ze uit te proberen , evt. aan te vullen met eigen bevindingen en dan te publiceren.
Ik gebruik voor het hakken vaak een echt hakmes, is en beetje lomp maar bevalt wel.
Messen slijpen doe ik het het handapparaat van Tommy teleshopping, erg effectief.
Recept
« Terug naar recepten
Rode mul met chermoula
PT65M
Rode mul met chermoula
Een heerlijk rode mul met chermoula recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
De Marokkaanse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode mul met chermoula te bereiden
Maal de ingrediënten voor de chermoula in een vijzel fijn. Laat staan.
Verhit olijfolie in een pan.
Voeg ui en wortel toe, bak tot zacht, niet bruin.
Roer helft van het ciroensap erdoor + 2 el. chermoula, de tomaten en de bouillon.
Beng aan de kook en laat afgedekt 30 min. pruttelen. Voeg aardappels toe en laat 20 min. pruttelen, tot gaar.
Verwarm de grill in hoogste stand, wrijf filets in met chermoula en zout/peper en leg ze met het vel naar boven op de bakplaat of gril ze in de pan ca 6 min..
Roer intussen de olijven, rest van de chermoula en het citroensap door de saus en evt. zout/peper toevoegen.
Serveer visfilets in grote kommen, schep saus erover + partjes van de ingemaakte citroen, bestrooi royaal met koriander en munt.
Evt. te combineren met saffraancouscous.
Verhit olijfolie in een pan.
Voeg ui en wortel toe, bak tot zacht, niet bruin.
Roer helft van het ciroensap erdoor + 2 el. chermoula, de tomaten en de bouillon.
Beng aan de kook en laat afgedekt 30 min. pruttelen. Voeg aardappels toe en laat 20 min. pruttelen, tot gaar.
Verwarm de grill in hoogste stand, wrijf filets in met chermoula en zout/peper en leg ze met het vel naar boven op de bakplaat of gril ze in de pan ca 6 min..
Roer intussen de olijven, rest van de chermoula en het citroensap door de saus en evt. zout/peper toevoegen.
Serveer visfilets in grote kommen, schep saus erover + partjes van de ingemaakte citroen, bestrooi royaal met koriander en munt.
Evt. te combineren met saffraancouscous.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Bores is mijn hond, een jonge labrador van 6 mnd. Ik vind het origineel dat je steeds reageert met 'groet van ons drieen', dus ik heb me maar aangepast. Dank Hans:):)
derbyke zegt:
derbyke zegt:
wouros zegt:
Zeer spaarzaam gebruiken,een snufje poeder of enkele draadjes zijn vaak al voldoende.
hns zegt:
Groet Hans:):)
derbyke zegt:
derbyke zegt: