KookJij

Rode mul met chermoula

Een heerlijk rode mul met chermoula recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: De Marokkaanse keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode mul met chermoula te bereiden

Maal de ingrediënten voor de chermoula in een vijzel fijn. Laat staan.
Verhit olijfolie in een pan.
Voeg ui en wortel toe, bak tot zacht, niet bruin.
Roer helft van het ciroensap erdoor + 2 el. chermoula, de tomaten en de bouillon.
Beng aan de kook en laat afgedekt 30 min. pruttelen. Voeg aardappels toe en laat 20 min. pruttelen, tot gaar.
Verwarm de grill in hoogste stand, wrijf filets in met chermoula en zout/peper en leg ze met het vel naar boven op de bakplaat of gril ze in de pan ca 6 min..
Roer intussen de olijven, rest van de chermoula en het citroensap door de saus en evt. zout/peper toevoegen.
Serveer visfilets in grote kommen, schep saus erover + partjes van de ingemaakte citroen, bestrooi royaal met koriander en munt.
Evt. te combineren met saffraancouscous.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik ben een visliefhebber, maar bereid het het liefst als ik daar een goed recept voor heb.
In Marokko maken ze het zo!
Iedereen kan recepten overschrijven uit een kookboek, maar ik vind het leuk ze uit te proberen , evt. aan te vullen met eigen bevindingen en dan te publiceren.
Ik gebruik voor het hakken vaak een echt hakmes, is en beetje lomp maar bevalt wel.
Messen slijpen doe ik het het handapparaat van Tommy teleshopping, erg effectief.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Tof ook een labke Boris .De blondine Derbyke is bijna 13 jaar en het zwarte spook is een één april visje van bijna 2jaar .Twee teefjes die me zeer trouw zijn .Groetjes van uiteraard Derbyke , Elmo en ikke :);):p
Annie van Bergen

Annie van Bergen zegt:
Ik heb al een uitnodiging voor uiensoep te eten, toedeldoe !!!:p:p
hns

hns zegt:
Hi beste Derbyke,
Bores is mijn hond, een jonge labrador van 6 mnd. Ik vind het origineel dat je steeds reageert met 'groet van ons drieen', dus ik heb me maar aangepast. Dank Hans:):)
derbyke

derbyke zegt:
Sorry Annie , maar het is bij Hans te doen .Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hans uitnodiging aangenomen je laat maar iets weten . Tss haakjes wil niet nieuwsgierig zijn ...maar wie is Bores . Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
He derbyke, je hebt de juiste toon, ik nodig je uit.
Hns:):):)
en groeten van Bores.
Annie van Bergen

Annie van Bergen zegt:
he derbyke als Hans mag komen eten Ik ook dan /??
derbyke

derbyke zegt:
Hans , dat moet je maar een keer zeggen "komen eten " laat je weten hoe het gesmaakt heeft .Groetjes van ons 3 :);):p
wouros

wouros zegt:
Saffraan is voor de kleur (je kunt het vervangen door koenjit en de smaak: is zoet (honingachtig) en een tikkeltje bitter. Goede saffraan geurt en is aromatisch.
Zeer spaarzaam gebruiken,een snufje poeder of enkele draadjes zijn vaak al voldoende.
hns

hns zegt:
Dank je wel, ben benieuwd naar je bevindingen. Anders kom je het een keer hier eten.
Groet Hans:):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans ,een recept om u tegen te zeggen ga het zeker eens klaarmaken .Groetjes van ons 3 :);):p