Recept
« Terug naar recepten
Rode mul op een nestje van mie met peterselieroom
PT60M
Rode mul op een nestje van mie met peterselieroom
Een heerlijk rode mul op een nestje van mie met peterselieroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
26 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode mul op een nestje van mie met peterselieroom te bereiden
Controleer de mulfilet op eventuele graatjes.
Was en droog de peterselie. Pluk de blaadjes en pureer deze met de visfond, 3 kleine sjalotten en 3 tenen knoflook in een keukenmachine, zeer fijn. Apart zetten tot gebruik.
Was de rode punt paprika, verwijder steel en zaadlisten en snij er en fijne brunoise van. Apart zetten tot gebruik.
Leg op een groot bakblik een vel anti aanbak papier.
Snij 4 sjalotten en 4 knoflooktenen zeer fijn. Strooi die over het bakblik. Rijkelijk peper erover malen.
De rode mul filets hierop leggen. Met olijfolie benevelen, peper en zout uit de molen erover.
Klop een halve liter koksroom lobbig.
Snij de stokbroden.
Presentatie
Zet grote borden warm.
Zet de mul in een matig hete oven en gaar ze gedurende 10 minuten.
Kook de mie of somen in ruim, licht gezouten, water beetgaar.
Verwarm de koksroom en voeg de peterseliepuree toe. Let op niet laten koken. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Laat de mie uitlekken en verdeel in het midden over de borden. Leg hierop de rode mul filet.
Verdeel de peterselieroom over de borden.
Garneer het bord met de rode paprika brunoise.
Serveren met het stokbrood in mandjes.
Was en droog de peterselie. Pluk de blaadjes en pureer deze met de visfond, 3 kleine sjalotten en 3 tenen knoflook in een keukenmachine, zeer fijn. Apart zetten tot gebruik.
Was de rode punt paprika, verwijder steel en zaadlisten en snij er en fijne brunoise van. Apart zetten tot gebruik.
Leg op een groot bakblik een vel anti aanbak papier.
Snij 4 sjalotten en 4 knoflooktenen zeer fijn. Strooi die over het bakblik. Rijkelijk peper erover malen.
De rode mul filets hierop leggen. Met olijfolie benevelen, peper en zout uit de molen erover.
Klop een halve liter koksroom lobbig.
Snij de stokbroden.
Presentatie
Zet grote borden warm.
Zet de mul in een matig hete oven en gaar ze gedurende 10 minuten.
Kook de mie of somen in ruim, licht gezouten, water beetgaar.
Verwarm de koksroom en voeg de peterseliepuree toe. Let op niet laten koken. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Laat de mie uitlekken en verdeel in het midden over de borden. Leg hierop de rode mul filet.
Verdeel de peterselieroom over de borden.
Garneer het bord met de rode paprika brunoise.
Serveren met het stokbrood in mandjes.