Recept
« Terug naar recepten
Rode paprikasoep
PT30M
Rode paprikasoep
Een heerlijk rode paprikasoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
snel klaar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode paprikasoep te bereiden
Breng de reepjes rode paprika, de uiringen, het knoflook, de fijngehakte peper, gezeefde tomaten en de bouillon al roerende aan de kook in een grote pan. Draai het vuur laag en laat de bouillon 20 minuten pruttelen, totdat de reepjes paprika zacht zijn. Giet de bouillon af en bewaar het vocht en de groenten apart. Wrijf de groenten met de bolle kant van een lepel door een zeef of pureer ze in de keukenmachine. Schep de puree terug in een schone pan en voeg het bewaarde vocht toe. Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer totdat de soep heet is. Schenk de soep in 4 kommen en garneer hem met verse takjes basilicum. Serveer direct.
chrissy zegt: