Zelf zou ik niet zo heel snel paprika gebruiken, maar toch heb ik dit recept uitgeprobeerd. Het is echt overheerlijk, ook voor de minder grote paprika-fan doordat de paprika eerst gebakken wordt.
Dit is een typisch fusion gerecht, maar omdat ik per se 1 land moet invullen heb ik vanwege het naanbrood maar voor India gekozen.
Recept
« Terug naar recepten
Rode paprikasoep met broccolitosti
PT30M
Rode paprikasoep met broccolitosti
Een heerlijk rode paprikasoep met broccolitosti recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate Kemner
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
24kitchen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode paprikasoep met broccolitosti te bereiden
Rode paprikasoep:
Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes.
Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Voeg de ui en knoflook toe aan de paprika en bak circa 1 minuut mee.
Schenk het water erbij en verbrokkel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en kook de paprika's in circa 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Pluk de basilicum en snijd de blaadjes in repen.
Broccolitosti:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar.
Giet de broccoli af, spoel koud en laat goed uitlekken.
Meng de helft van de crème fraîche met de geschaafde amandelen en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Breng op smaak met versgemalen peper.
Roer de broccoli door de crème fraîche.
Halveer de naanbroden en beleg 4 helften met het broccolimengsel. Leg de bovenkant van de naanbroden erop en bak de brocccolitosti's circa 7 minuten in de oven.
Serveren:
Schep de soep in borden en schep er een lepel van de resterende crème fraîche in. Garneer met de basilicum en serveer de broccolitosti's erbij.
Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes.
Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de paprika's circa 6 minuten tot ze zacht zijn.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Voeg de ui en knoflook toe aan de paprika en bak circa 1 minuut mee.
Schenk het water erbij en verbrokkel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en kook de paprika's in circa 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Pluk de basilicum en snijd de blaadjes in repen.
Broccolitosti:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar.
Giet de broccoli af, spoel koud en laat goed uitlekken.
Meng de helft van de crème fraîche met de geschaafde amandelen en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Breng op smaak met versgemalen peper.
Roer de broccoli door de crème fraîche.
Halveer de naanbroden en beleg 4 helften met het broccolimengsel. Leg de bovenkant van de naanbroden erop en bak de brocccolitosti's circa 7 minuten in de oven.
Serveren:
Schep de soep in borden en schep er een lepel van de resterende crème fraîche in. Garneer met de basilicum en serveer de broccolitosti's erbij.
Mijn kookverhaal (Renate Kemner)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Renate Kemner zegt:
Bobby zegt:
Gerard van der Leeuw zegt: