Recept
« Terug naar recepten
Rode pepersaus
PT30M
Rode pepersaus
Een heerlijk rode pepersaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
vlam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode pepersaus te bereiden
Doe de rode peper en de azijn in een kom en laat alles onder af en toe doorroeren tenminste 8 uur staan
Laat de stukken peper uitlekken en vang de azijn op
Pureer de stukken rode peper met 3 eetlepels van de opgevangen azijn en het teentje knoflook in een foodprocessor of andere keukenmachine
Doe de peperpuree in een kommetje en roer er beetje bij beetje de olie door tot een vrij dikke saus is ontstaan
Maak de saus op smaak met wat zout
Geef deze saus bij gebakken of gestoofd vlees of gevogelte of bij visgerechten
Laat de stukken peper uitlekken en vang de azijn op
Pureer de stukken rode peper met 3 eetlepels van de opgevangen azijn en het teentje knoflook in een foodprocessor of andere keukenmachine
Doe de peperpuree in een kommetje en roer er beetje bij beetje de olie door tot een vrij dikke saus is ontstaan
Maak de saus op smaak met wat zout
Geef deze saus bij gebakken of gestoofd vlees of gevogelte of bij visgerechten