Recept
« Terug naar recepten
Rode slanestjes met appelsterretjes
PT40M
Rode slanestjes met appelsterretjes
Een heerlijk rode slanestjes met appelsterretjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode slanestjes met appelsterretjes te bereiden
kook de broccoliroosjes net beetgaar in een ruime hoeveelheid water en giet ze af.Pureer ze vervolgens samen met de gekookte aardappel,een scheutje olie,snufje zout,peper en 2 eetlepels versgeraspte kaas.maak de sla schoon,verwijder de onderkant,snijd hem in stukken en bak hem snel in een koekenpan in een klontje boter met 1 fijngehakt sjalotje en een snufje zout.let erop dat de sla nog wel wat krokant blijft.neem een ring met een diameter van 10 centimeter,plaats hem op een bord en vul de ring aan de binnenkant op met de sla zodat het op een nestje lijkt.Vul het nestje vervolgens op met een beetje broccolipuree.verwijder de ring en maak op deze manier 12 nestjes.Snijd de appels in niet te dunne plakken,gebruik de 12 plakjes die het dichts bij het klokhuis zijn omdat daar de stervormige afdruk van de pitjes te zien is en maak er met een stervormpje sterren van.bak de sterren even in een klontje schuimende boter,bestrooi ze met zout en peper en gebruik ze om de slanestjes mee te garneren.serveer de nestjes lauwwarm.