Door de kaneel krijgt dit gerecht een bijzonder accent in de smaak. Errug lekker!!!!!
Lekker met gehaktballen of saucijsjes.
Recept
« Terug naar recepten
Rode stamppot uit de oven
PT60M
Rode stamppot uit de oven
Een heerlijk rode stamppot uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode stamppot uit de oven te bereiden
Verwarm de oven op 200°C.
Uien lichtbruin bakken.
Schil en kook ondertussen de aardappels in lichtgezouten water gaar.
Prak of pureer de aardappels en voeg de rode kool toe. Evt. met wat warme melk. Meng alles door elkaar.
Doe de stamppot in een ovenschaal en verdeel de lichtbruin gebakken uiringen eroverheen.
Verdeel hierover de appelschijven [ ik bak ze even aan ], druk ze lichtjes aan en bestuif ze met een beetje kaneel.
Daarover de mozzarella verdelen.
Zet de schotel ca. 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtgekleurd is.
Uien lichtbruin bakken.
Schil en kook ondertussen de aardappels in lichtgezouten water gaar.
Prak of pureer de aardappels en voeg de rode kool toe. Evt. met wat warme melk. Meng alles door elkaar.
Doe de stamppot in een ovenschaal en verdeel de lichtbruin gebakken uiringen eroverheen.
Verdeel hierover de appelschijven [ ik bak ze even aan ], druk ze lichtjes aan en bestuif ze met een beetje kaneel.
Daarover de mozzarella verdelen.
Zet de schotel ca. 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtgekleurd is.
boomer zegt: