Recept
« Terug naar recepten
Rode uiensoep, volkorenbrood en blauwschimmelkaas
PT35M
Rode uiensoep, volkorenbrood en blauwschimmelkaas
Een heerlijk rode uiensoep, volkorenbrood en blauwschimmelkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
brood daar zit wat in
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode uiensoep, volkorenbrood en blauwschimmelkaas te bereiden
Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ca. 20 minuten heel zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Snijd de blauwschimmelkaas in vier plakjes. Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.