erg lekker kinderen en familie vraagt er vaak naar.
dit is echt een recept dat je een dag van te voren maakt, de smaak wordt er alleen maar beter op, en het is makkelijk. vooral als je eters krijgt.
wij eten dit meestal met aardappel puree maar de dag erna met stokbrood is ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Rode zuurkool
PT3M
Rode zuurkool
Een heerlijk rode zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
xxxxxxxxx personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
krant
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode zuurkool te bereiden
bak in het vet de uien en knoflook zacht, haal uit de pan.
bak nu de spekjes een beetje uit, voeg het vlees toe en laat dit even goed bakken, voeg de salami , ham toe ( dit is niet noodzakelijk maar wel lekker als je het toch in huis hebt).
gebakken uien terug in de pan doen en de zuurkool en witte wijn toevoegen.kruiden en tomatenpuree toevoegen. goed door elkaar mengen met het glaasje jenever, ( in mijn recept staat 1 glaasje voor de zuurkool en 1 glaasje voor de kok).
alles goed mengen en minstens 3 uur laten sudderen.
extra wijn bij voegen als het droog wordt.
bak nu de spekjes een beetje uit, voeg het vlees toe en laat dit even goed bakken, voeg de salami , ham toe ( dit is niet noodzakelijk maar wel lekker als je het toch in huis hebt).
gebakken uien terug in de pan doen en de zuurkool en witte wijn toevoegen.kruiden en tomatenpuree toevoegen. goed door elkaar mengen met het glaasje jenever, ( in mijn recept staat 1 glaasje voor de zuurkool en 1 glaasje voor de kok).
alles goed mengen en minstens 3 uur laten sudderen.
extra wijn bij voegen als het droog wordt.