KookJij

Rodebietensoep met sinaasappel

Een heerlijk rodebietensoep met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rodebietensoep met sinaasappel te bereiden

1. Snipper de ui. Snij de venkel in blokjes. Stoof alles glazig in de boter.
2. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui. Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan.
3. Overgiet met 1 liter water en doe er de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 gr. ricotta en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat venkelgroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ruud

Ruud zegt:
Lekker
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ja, deze soep heb ik zelf al klaargemaakt. Wel in de winter maar het is lekkere soep hoor :)
hns

hns zegt:
Ik ga het wel proberen, heb je het zelf al klaargemaakt?
grt Hans:):)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik hou net wel van soep :) Gelukkig maar dat smaken verschillen en dat niet iedereen graag hetzelfde eet ;)
hns

hns zegt:
Dank je Lize, venkel en biet is echt iets voor mij. Hou alleen niet zo erg van soep.Hans:):)