Recept
« Terug naar recepten
Rodebietensoep met sinaasappel
PT30M
Rodebietensoep met sinaasappel
Een heerlijk rodebietensoep met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rodebietensoep met sinaasappel te bereiden
1. Snipper de ui. Snij de venkel in blokjes. Stoof alles glazig in de boter.
2. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui. Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan.
3. Overgiet met 1 liter water en doe er de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 gr. ricotta en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat venkelgroen.
2. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui. Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan.
3. Overgiet met 1 liter water en doe er de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 gr. ricotta en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat venkelgroen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lizemie2 zegt:
Lizemie2 zegt:
hns zegt:
Ruud zegt: