KookJij

Rodekoolsoep met spekjes

Een heerlijk rodekoolsoep met spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rodekoolsoep met spekjes te bereiden

1. Fruit de ringen van 1 ui in olie. Voeg de kool en aardappelen toe. Doe er de gevogeltebouillon bij. Laat 45 minuten zacht koken onder deksel.
2. Blancheer de spekreepjes 1 minuut in water. Laat ze goed uitlekken. Bak ze knapperig in een beetje olie, met de rest van de uiringen. Blus de pan met de azijn.
3. Mix de soep en giet ze door een fijne zeef. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
4. Verdeel de gebakken spekjes en uiringen over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst