Recept
« Terug naar recepten
Rodekoolsoep met spekjes
PT65M
Rodekoolsoep met spekjes
Een heerlijk rodekoolsoep met spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rodekoolsoep met spekjes te bereiden
1. Fruit de ringen van 1 ui in olie. Voeg de kool en aardappelen toe. Doe er de gevogeltebouillon bij. Laat 45 minuten zacht koken onder deksel.
2. Blancheer de spekreepjes 1 minuut in water. Laat ze goed uitlekken. Bak ze knapperig in een beetje olie, met de rest van de uiringen. Blus de pan met de azijn.
3. Mix de soep en giet ze door een fijne zeef. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
4. Verdeel de gebakken spekjes en uiringen over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.
2. Blancheer de spekreepjes 1 minuut in water. Laat ze goed uitlekken. Bak ze knapperig in een beetje olie, met de rest van de uiringen. Blus de pan met de azijn.
3. Mix de soep en giet ze door een fijne zeef. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
4. Verdeel de gebakken spekjes en uiringen over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.