Recept
« Terug naar recepten
Roedjak manis
PT30M
Roedjak manis
Een heerlijk roedjak manis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tamara Groeneveld
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roedjak manis te bereiden
Schil de komkommer en sinaasappel en snijd ze in plakjes. Schil de peren en de appels en snijd ze in parten. Besprenkel het citroensap over de sinaasappel, peer en appel en zet het vervolgens 1 min in de magnetron op 900w. Maak de saus van de djerekpoeroet, sojasaus,tamarinde, sambal manis, water en een beetje zout. Verhit deze 2 min in de magnetron en laat hem daarna even afkoelen. schik het fruit en de komkommer op een bord en schenk de afgekoelde saus over het fruit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ej.gotrah zegt:
joop van rij zegt: