KookJij

Roedjak manis

Een heerlijk roedjak manis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roedjak manis te bereiden

Schil de komkommer en sinaasappel en snijd ze in plakjes. Schil de peren en de appels en snijd ze in parten. Besprenkel het citroensap over de sinaasappel, peer en appel en zet het vervolgens 1 min in de magnetron op 900w. Maak de saus van de djerekpoeroet, sojasaus,tamarinde, sambal manis, water en een beetje zout. Verhit deze 2 min in de magnetron en laat hem daarna even afkoelen. schik het fruit en de komkommer op een bord en schenk de afgekoelde saus over het fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joop van rij

joop van rij zegt:
Recept voor in het bewaarboek ,zalig bedankt
ej.gotrah

ej.gotrah zegt:
Echt wel lekker,maar ik gebruik altijd een klein beetje petis oedang erbij,kwestie van smaak;);)
tamara groeneveld

tamara groeneveld zegt:
Hallo Rita,
Djerek poeroet is een blad van een citrus soort, deze wordt gebruikt om geur tegeven aan bepaalde oosterse gerechten en is te koop bij de toko. Sambal Manis is sambal die zoet is van smaak. Groetjes Tamara
Rita

Rita zegt:
Wat is djerekpoeroet en tamarinde samblas manis water.
Groetjes Rita.