Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken bloemkool met raapstelen
PT25M
Roergebakken bloemkool met raapstelen
Een heerlijk roergebakken bloemkool met raapstelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken bloemkool met raapstelen te bereiden
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes.
Was de raapsteeltjes en laat deze uitlekken.
Was de peper, snij deze in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij het in stukjes.
Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Verhit wat olie in een wok en roerbak hier de bloemkool, lente-ui, zout en gemalen komijn 10 minuten.
voeg dan de raapstelen toe en roerbak dit eventjes mee tot de raapstelen iets geslonken zijn.
Kruid eventueel met zout.
Was de raapsteeltjes en laat deze uitlekken.
Was de peper, snij deze in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij het in stukjes.
Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Verhit wat olie in een wok en roerbak hier de bloemkool, lente-ui, zout en gemalen komijn 10 minuten.
voeg dan de raapstelen toe en roerbak dit eventjes mee tot de raapstelen iets geslonken zijn.
Kruid eventueel met zout.