Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken kippenlevers
PT30M
Roergebakken kippenlevers
Een heerlijk roergebakken kippenlevers recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken kippenlevers te bereiden
Maak de kippenlevers schoon,verwijder verkleurde delen en pezen en snijd de levertjes in gelijke stukken.Verhit de wok en giet de olie erin.Temper het vuur zodra de olie heet is en roerbak de amandelen tot ze goudbruin zijn.Haal de amandelen uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.Bak het teentje knoflook 1-2 min.in de wok om de olie smaak te geven.Verwijder het teentje en gooi het weg.Voeg de levertjes aan de olie toe en roerbak ze in 2-3 min.gelijkmatig bruin.Haal ze uit de wok en houd ze warm.Roerbak de peultjes 1 min. in de hete olie en voeg de chinese kool toe en bak hem 1 min.Haal de groenten uit de wok en houd ze warm.meng in een schaal de maizena met 1 eetlepel koud water,roer dan de sojasaus en bouillon toe.Giet het maizenamengsel in de wok en breng het al roerend aan de kook totdat de saus helder en ingedikt is.Doe alle ingredienten erbij en warm het 1 min. door,tot alles goed warm is.Serveer er nasi of gekookte eiermie bij.
i.gerstmeijer zegt: