Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken peultjes met varkensvlees
PT30M
Roergebakken peultjes met varkensvlees
Een heerlijk roergebakken peultjes met varkensvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken peultjes met varkensvlees te bereiden
De peultjes schoonmaken.Het vlees in hele dunne plakjes snijden.In een kommetje azijn,tomatenketchup en de suiker door elkaar mengen.In een wadjan de olie verhitten.Hierin het vlees al roerende 1 min.bakken.De gemberpoeder erdoor roeren.De knoflook pellen en erboven uitpersen en roeren.De peultjes toevoegen en al roerende 2 min.meebakken.Het tomatenketchupsausje toevoegen en op hoog vuur nog 2 Ã 3 min.bakken.Breng het op smaak met wat zout.
Lekker met gekookte rijst.
Lekker met gekookte rijst.