Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken spitskool met rijst.
PT20M
Roergebakken spitskool met rijst.
Een heerlijk roergebakken spitskool met rijst. recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorien Gertzen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken spitskool met rijst. te bereiden
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak en laten afkoelen.
De kool schoonmaken en in de lengte in kwarten snijden.
Verwijder de harde stronk en snijd de kwarten in smalle reepjes.
Verhit de olie in een grote wok of braadpan.
Roerbak de spekreepjes kort, voeg de gesneden kool toe en roerbak ca. 4 min. tot de kool begint te slinken.
Voeg de saus en de rijst toe en roerbak tot de rijst goed heet is.
Breng het op smaak met een scheutje ketjap en een paar druppels tabasco.
De kool schoonmaken en in de lengte in kwarten snijden.
Verwijder de harde stronk en snijd de kwarten in smalle reepjes.
Verhit de olie in een grote wok of braadpan.
Roerbak de spekreepjes kort, voeg de gesneden kool toe en roerbak ca. 4 min. tot de kool begint te slinken.
Voeg de saus en de rijst toe en roerbak tot de rijst goed heet is.
Breng het op smaak met een scheutje ketjap en een paar druppels tabasco.