Recept
« Terug naar recepten
Rog met botersaus
PT35M
Rog met botersaus
Een heerlijk rog met botersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rog met botersaus te bereiden
Doe voor de courtbouillon de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 500 mi water in een diepe koekenpan, breng aan de kook en laat twintig minuten zachtjes pruttelen.
Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan
Voeg de rog toe en pocheer deze tien minuten, totdat de vis makkelijk uiteenvalt als u erin prikt. Neem de vis uit de pan, laat hem uitlekken, dek af en houd warm.
Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op een matig vuur bruin worden (beurre noisette).
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout en peper erdoor.
Giet de saus over de vis en dien onmiddellijk op. U kunt ook de filet eerst van de graat tillen.
Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan
Voeg de rog toe en pocheer deze tien minuten, totdat de vis makkelijk uiteenvalt als u erin prikt. Neem de vis uit de pan, laat hem uitlekken, dek af en houd warm.
Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op een matig vuur bruin worden (beurre noisette).
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout en peper erdoor.
Giet de saus over de vis en dien onmiddellijk op. U kunt ook de filet eerst van de graat tillen.
bertal zegt:
Heel goed idee, zal dit zeker proberen, bedankt voor je reactie en veel succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers