Recept
« Terug naar recepten
Roken van kip
PT30M
Roken van kip
Een heerlijk roken van kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
x personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roken van kip te bereiden
Bekleed de wok met zilverfolie (bescherming voor de wok).
Leg alle ingredienten behalve de kipfilet op de folie en sluit de deksel.
Zet op het vuur tot er rookontwikkeling is.
Zet dan het rooster met de filets in de wok en laat 1/2 op het vuur uurtje staan.
Laat afkoelen met de deksel gesloten.
Na afkoeling kun je ze in de diepvries bewaren of bakken voor gebruik.
Rol de kipofilets goed door de zonnebloemolie.
Leg alle ingredienten behalve de kipfilet op de folie en sluit de deksel.
Zet op het vuur tot er rookontwikkeling is.
Zet dan het rooster met de filets in de wok en laat 1/2 op het vuur uurtje staan.
Laat afkoelen met de deksel gesloten.
Na afkoeling kun je ze in de diepvries bewaren of bakken voor gebruik.
Rol de kipofilets goed door de zonnebloemolie.