Recept
« Terug naar recepten
Roken van zalm
PT8M
Roken van zalm
Een heerlijk roken van zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roken van zalm te bereiden
Plaats een groot dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op de bodem van een wok. Scheur het theezakje open en giet de bladeren op de folie, samen met de oregano, de rijst, de komijn, de kardemom, de korianderzaden en knoflook.
Dek de wok af met een deksel, plaats op een hittebron tot er rook ontstaat.
Bestrijk de zalmfilets helemaal met olie.
Plaats een ingevet stoomrekje of taartrooster met de zal zalm in de wok en laat 8 min. roken.
Verwarm olijfolie in een bakpan voeg de gehakte citroen en de gerookte zalmfilet, op de velkant neer, en bak het gerecht 1-2 min. aan elke kant, of tot de zalm gaar is.
Voeg de boter toe en beweeg tot deze gesmolten is.
Lekker met spinazie en geglaceerde worteltjes.
Dek de wok af met een deksel, plaats op een hittebron tot er rook ontstaat.
Bestrijk de zalmfilets helemaal met olie.
Plaats een ingevet stoomrekje of taartrooster met de zal zalm in de wok en laat 8 min. roken.
Verwarm olijfolie in een bakpan voeg de gehakte citroen en de gerookte zalmfilet, op de velkant neer, en bak het gerecht 1-2 min. aan elke kant, of tot de zalm gaar is.
Voeg de boter toe en beweeg tot deze gesmolten is.
Lekker met spinazie en geglaceerde worteltjes.
Richard zegt: