KookJij

Romige bloemkoolcurry

Een heerlijk romige bloemkoolcurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige bloemkoolcurry te bereiden

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Snijd de tomaten klein.
Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
Schil de gember en rasp fijn.
Verhit de olijfolie in een pan of wok.
Bak de ui, knoflook, gember, garam masala, kerriepoeder en de bloemkoolroosjes 3 min. onder voortdurend roeren.
Voeg de tomaten, erwten, bouillon en koriander toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat nog 20 min. pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Roer er tot slot de yoghurt door en verwarm kort mee.
Bestrooi de curry met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hallo Jolanda, dit lijkt me een heerlijke variatie op mijn recept van roerbak bloemkool. Ik ga dit zeker proberen.
Groetjes Gerda :p;)