Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkoolcurry
PT40M
Romige bloemkoolcurry
Een heerlijk romige bloemkoolcurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkoolcurry te bereiden
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Snijd de tomaten klein.
Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
Schil de gember en rasp fijn.
Verhit de olijfolie in een pan of wok.
Bak de ui, knoflook, gember, garam masala, kerriepoeder en de bloemkoolroosjes 3 min. onder voortdurend roeren.
Voeg de tomaten, erwten, bouillon en koriander toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat nog 20 min. pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Roer er tot slot de yoghurt door en verwarm kort mee.
Bestrooi de curry met peterselie.
Snijd de tomaten klein.
Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
Schil de gember en rasp fijn.
Verhit de olijfolie in een pan of wok.
Bak de ui, knoflook, gember, garam masala, kerriepoeder en de bloemkoolroosjes 3 min. onder voortdurend roeren.
Voeg de tomaten, erwten, bouillon en koriander toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat nog 20 min. pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Roer er tot slot de yoghurt door en verwarm kort mee.
Bestrooi de curry met peterselie.
slaatje zegt:
Groetjes Gerda :p;)