Recept
« Terug naar recepten
Romige bosuiensoep
PT45M
Romige bosuiensoep
Een heerlijk romige bosuiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bosuiensoep te bereiden
Zet de bouillon blokken op in ca 1,5 ltr water en breng aan de kook.
Snij de sjalotten en de overige bos-uitjes fijn.
Bak de sjalotten in wat boter aan en voeg dan de gesneden bos-uitjes toe.
Bak de bos-uitjes even mee en voeg dan bouillon toe totdat alles net in het vocht staat.
Pureer het daarna met de staafmixer en doe alles door een zeef zodat er geen vezels meer in zitten.
Voeg dan de resterende bouillon toe en roer nog even goed door.
Laat wat afkoelen en voeg daarna de room toe.
Snij de apart gehouden bos-uitjes in heel fijne ringetjes.
Snij de beenham in kleine stukjes,
Breng de soep al roerend weer aan de kook en laat de laatste 2 minuten de fijn gesneden bos-ui meekoken.
Snij de sjalotten en de overige bos-uitjes fijn.
Bak de sjalotten in wat boter aan en voeg dan de gesneden bos-uitjes toe.
Bak de bos-uitjes even mee en voeg dan bouillon toe totdat alles net in het vocht staat.
Pureer het daarna met de staafmixer en doe alles door een zeef zodat er geen vezels meer in zitten.
Voeg dan de resterende bouillon toe en roer nog even goed door.
Laat wat afkoelen en voeg daarna de room toe.
Snij de apart gehouden bos-uitjes in heel fijne ringetjes.
Snij de beenham in kleine stukjes,
Breng de soep al roerend weer aan de kook en laat de laatste 2 minuten de fijn gesneden bos-ui meekoken.