Recept
« Terug naar recepten
Romige doperwtensoep
PT15M
Romige doperwtensoep
Een heerlijk romige doperwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
24Kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige doperwtensoep te bereiden
1. Breng in een (soep)pan de groentebouillon aan de kook, voeg de doperwten toe en kook ze circa 3 minuten.
2. Pureer en zeef de soep.
3. Verwarm de soep opnieuw, roer de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
4. Scheur de muntblaadjes in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Schep de soep in kleine kommen en verdeel de stukjes geitenkaas en gescheurde muntblaadjes erover.
2. Pureer en zeef de soep.
3. Verwarm de soep opnieuw, roer de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
4. Scheur de muntblaadjes in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Schep de soep in kleine kommen en verdeel de stukjes geitenkaas en gescheurde muntblaadjes erover.