Recept
« Terug naar recepten
Romige preisoep met ham
PT30M
Romige preisoep met ham
Als de dagen korter worden en de avonden weer wat killer krijg ik weer meer trek in een wat stevigere soep.
Door de aardappelen die je aan deze soep toevoegt krijgt je een mooie gebonden soep en je maakt het extra romig door en nog wat (kook)room aan toe te voegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige preisoep met ham te bereiden
- Snij de prei in grove stukken en was ze goed, schil de aardappelen en de ui, snij de aardappel, ui, en bleekselderij in grove stukken, snij de lente uitjes in fijne ringetjes.
- Verwarm wat olie in een grote soeppan en stoof hierin de prei gevolgd door de aardappel, ui en bleekselderij en laat dit geheel ongeveer 10 minuutjes stoven.
- Voeg dan de helft van hete bouillon toe en laat het nog een kwartiertje zachtjes koken zodat de groenten zacht genoeg zijn om ze met de staafmixer te pureren.
- Nadat je er met de staafmixer een mooi glad geheel van hebt gemaakt voeg je de rest van de bouillon toe.
- Daarna doe je er de room en de hamblokjes doorheen en als laatste voeg je er de fijngesneden lente ui aan toe.
- Voor een mooie bordgarnering kun je wat hamblokjes en lente ui achter houden om hiermee te garneren.