Recept
« Terug naar recepten
Romige rijst met zoete vruchten
PT60M
Romige rijst met zoete vruchten
Een heerlijk romige rijst met zoete vruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige rijst met zoete vruchten te bereiden
Breng de melk, en de helft van de room aan de kook met het gespleten vanillestokje. Voeg rijst en suiker toe. Roer goed om.
Dek af en laat op een zacht vuur koken tot de rijst gaar is en bijna alle vloeistof is opgeslorpt.
Klop de eieren los met de rest van de room. Schenk, van het vuur af, het eimengsel in een straaltje bij de hete rijst. Roer voorzichtig, maar voortdurend om met een houten lepel.
Laat de rijstcrème een half uur afkoelen. Laat het fruit uitlekken en meng het met de rijstcrème.
Verdeel over de glaasjes en laat verder afkoelen en opstijven in de koelkast.
Dek af en laat op een zacht vuur koken tot de rijst gaar is en bijna alle vloeistof is opgeslorpt.
Klop de eieren los met de rest van de room. Schenk, van het vuur af, het eimengsel in een straaltje bij de hete rijst. Roer voorzichtig, maar voortdurend om met een houten lepel.
Laat de rijstcrème een half uur afkoelen. Laat het fruit uitlekken en meng het met de rijstcrème.
Verdeel over de glaasjes en laat verder afkoelen en opstijven in de koelkast.