Recept
« Terug naar recepten
Romige rijstebrij met boerenmeisjesjam
PT40M
Romige rijstebrij met boerenmeisjesjam
Een heerlijk romige rijstebrij met boerenmeisjesjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige rijstebrij met boerenmeisjesjam te bereiden
Breng in een pan de melk en water aan de kook. Voeg de rijst, opengesneden vanillestok, kaneelstok en kruidnagels toe en kook de rijst helemaal gaar. Roer af en toe goed door.
Hak de boerenmeisjes grof en meng ze in een kommetje met de jam.
Haal de pan van het vuur en roer de room en gecondenseerde melk door de rijst. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat.
Laat de rijst afkoelen. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Zet een grote ring op een serveerschaal en schep de rijst erin. Verdeel de boerenmeisjesjam erover en bestrooi met de amandelen. Verwijder de ring en serveer.
Serveertips
Gecondenseerde melk is superzoet. Bepaal zelf de zoetheid door meer of minder aan de rijst toe te voegen. Proeven dus!
Hak de boerenmeisjes grof en meng ze in een kommetje met de jam.
Haal de pan van het vuur en roer de room en gecondenseerde melk door de rijst. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat.
Laat de rijst afkoelen. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Zet een grote ring op een serveerschaal en schep de rijst erin. Verdeel de boerenmeisjesjam erover en bestrooi met de amandelen. Verwijder de ring en serveer.
Serveertips
Gecondenseerde melk is superzoet. Bepaal zelf de zoetheid door meer of minder aan de rijst toe te voegen. Proeven dus!