Recept
« Terug naar recepten
Romige schelvis en aardappelsoep
PT30M
Romige schelvis en aardappelsoep
Een heerlijk romige schelvis en aardappelsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige schelvis en aardappelsoep te bereiden
Roer de bloem met een scheutje melk tot een dik sausje. Verhit de boter en bak hierin in ca. 5 minuten de gesnipperde ui en prei. Giet de bloemsaus erbij en roerbak dit 1 minuut mee.
Giet de melk in de pan, voeg de laurierblaadjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Kook dit 15 minuten zachtjes door. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de schelvis toe. Kook het nogmaals 15 minuten zachtjes door.
Breng de soep op smaak met de room, de mosterd en roer de aardappelpuree erdoor. Laat dit zachtjes doorverwarmen en roer tot slot de peterselie door de soep.
Giet de melk in de pan, voeg de laurierblaadjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Kook dit 15 minuten zachtjes door. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de schelvis toe. Kook het nogmaals 15 minuten zachtjes door.
Breng de soep op smaak met de room, de mosterd en roer de aardappelpuree erdoor. Laat dit zachtjes doorverwarmen en roer tot slot de peterselie door de soep.