Recept
« Terug naar recepten
Romige slasoep met croutons
PT30M
Romige slasoep met croutons
Een heerlijk romige slasoep met croutons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige slasoep met croutons te bereiden
Smelt boter en roer de bloem erdoor. Blijf roeren tot je een roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk en de groentebouillon bij en roer tot het licht gebonden is.
Breng aan de kook en doe de sla erbij. Dek af en laat 20 minuten verder koken. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.
Giet in kommetjes, leg er een blaadje sla in en vul dit met een eetlepel room. Strooi er wat broodcroutons over.
Breng aan de kook en doe de sla erbij. Dek af en laat 20 minuten verder koken. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.
Giet in kommetjes, leg er een blaadje sla in en vul dit met een eetlepel room. Strooi er wat broodcroutons over.