Ben op zoek gegaan naar 'relatief' low-budget recepten.
Wél even opletten wat het seizoen aan verse ingredienten te bieden heeft.
Recept
« Terug naar recepten
Romige spaghetti met mosselen
PT20M
Romige spaghetti met mosselen
Een heerlijk romige spaghetti met mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
680 kCal energie
29 Gram eiwit
27 Gram vet
80 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
27 Gram vet
80 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Een beetje van mezelf en AH
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige spaghetti met mosselen te bereiden
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de bacon hierin bruin en krokant.
Voeg de prei en knoflook toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten mee.
Schenk de kookroom bij de prei en verwarm de saus ca. 5 minuten op een middelhoog vuur.
Giet de spaghetti af en schep die met het mosselvlees door de saus.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Verwarm het geheel nog 1-2 minuten en serveer direct.
Ben je liefhebber van pittig? > Roer een eetlepel Zaanse mosterd door de kookroom.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de bacon hierin bruin en krokant.
Voeg de prei en knoflook toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten mee.
Schenk de kookroom bij de prei en verwarm de saus ca. 5 minuten op een middelhoog vuur.
Giet de spaghetti af en schep die met het mosselvlees door de saus.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Verwarm het geheel nog 1-2 minuten en serveer direct.
Ben je liefhebber van pittig? > Roer een eetlepel Zaanse mosterd door de kookroom.