KookJij

Romige vanilletaartjes

Een heerlijk romige vanilletaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige vanilletaartjes te bereiden

In kom bloem met 40 g basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. 1/2 dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 ºC. Werkvlak en handen met bloem bestuiven en van deegbol dikke rol van ca. 10 cm doorsnede vormen. Van deeg 6 plakken van 3 mm dik snijden en hiermee ingevette taartvormpjes bekleden. Taartjes 'blindbakken': in elk vormpje stuk bakpapier en hierop steunvulling leggen. Vormpjes op rooster in midden van oven zetten en deeg 10 min. bakken. Steunvulling verwijderen en in nog 5-10 min. lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen.
In maatbeker of schenkkan crème fraîche losroeren met dooiers, vanillesuiker en rest van basterdsuiker. Vormpjes tot vlak onder rand met crème fraîche-mengsel vullen. Bakplaat voorzichtig in oven schuiven en ca. 15 min. bakken, tot deeg goudbruin is.
Taartjes laten afkoelen. Ovengrill voorverwarmen. Taartjes zo hoog mogelijk onder grill schuiven en erbij blijven staan, want binnen 1 min. verschijnen bruine vlekken op de taartvulling. Taartjes dan direct uit oven nemen en laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst