Recept
« Terug naar recepten
Romige witlofsoep
PT60M
Romige witlofsoep
Een heerlijk romige witlofsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
chef kok Harold Kok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige witlofsoep te bereiden
Maak de bouillon. Maak de witlof schoon en verwijder de harde middenkern. Bewaar 1 blad voor de garnering. Voeg de witlof toe aan de bouillon zodra deze kookt. Zet het vuur laag en laat dit geheel 30 minuten trekken. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Klop ondertussen de room stijf en snij het losse witlofblad fijn. Pureer met een staafmixer de gekookte witlof fijn. Indien u de soep iets dikker wilt kunt u deze een beetje binden. Doe in een soepkop 1 eetlepel van de geklopte room. Schep de hete soep er overheen en strooi de fijngesneden witlof over de soep.
jeannette de roeper zegt:
heb het wel eens schuimend gegeten. hoe zou je dat moeten doen?