Recept
« Terug naar recepten
Rood witlof met kip
PT15M
Rood witlof met kip
Een heerlijk rood witlof met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van een vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rood witlof met kip te bereiden
De kippenborst koken in water of bouillon en laten afkoelen. De wortels wassen en in juliënne snijden. De erwtjes en worteltjes 3 minuten laten koken in licht gezouten water. Daarna in ijskoud water dompelen en laten uitlekken. De blaadjes roodlof op een bord schikken, samen met de plakjes kip, de erwtjes en de worteltjes. Serveren met een sausje van zure room, citroensap en peper en zout.