Rookzout is ook bij Albert Hein te verkrijgen
De bereidingstijd heb ik voor het weken van de houtsnippers.
De rooktijd is niet bekend (naar smaak)
Recept
« Terug naar recepten
Rookzout
PT1440M
Rookzout
Een heerlijk rookzout recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Elise
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rookzout te bereiden
Koop goede fleur de sel en houtsnippers om te roken (ik vind mesquite voor zout het lekkerste, maar eik og hickory kan ook). Houtsnippers om te roken zijn bij de meeste kookwinkels te koop.
Stook je houtskool BBQ op, deze moet wel een deksel hebben om de rook binnen te houden.
Pak een groot stuk aluminiumfolie en spreid het zout er in een dunne laag gelijkmatig op uit.
Voor het beste resultaat de houtsnippers 24 uur van tevoren in water weken.
Leg de houtsnippers op de BBQ en doe het deksel dicht.
Als je rookslierten omhoog ziet kringelen leg je het alu-folie met het zout op de BBQ en doe het deksel dicht.
Rook zolang tot het witte zout een heel klein beetje beige begint te verkleuren en haal het dan van de BBQ.
Laat afkoelen en goed drogen (het zout wordt een beetje vochtig door het roken).
Goed afgesloten minstens een jaar houdbaar en veel voller van smaak dan kant en klaar rookzout.
Stook je houtskool BBQ op, deze moet wel een deksel hebben om de rook binnen te houden.
Pak een groot stuk aluminiumfolie en spreid het zout er in een dunne laag gelijkmatig op uit.
Voor het beste resultaat de houtsnippers 24 uur van tevoren in water weken.
Leg de houtsnippers op de BBQ en doe het deksel dicht.
Als je rookslierten omhoog ziet kringelen leg je het alu-folie met het zout op de BBQ en doe het deksel dicht.
Rook zolang tot het witte zout een heel klein beetje beige begint te verkleuren en haal het dan van de BBQ.
Laat afkoelen en goed drogen (het zout wordt een beetje vochtig door het roken).
Goed afgesloten minstens een jaar houdbaar en veel voller van smaak dan kant en klaar rookzout.
Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sylviadew zegt:
mdc zegt:
klik op de Link Duitse verklaring met beelden.
www.kochmobil.de/kochschule/rundumdenwok/raeuchernimwok.html Veel succes Martine:D
sylviadew zegt:
Barbecueën/roken etc. is een crisis. Ik heb ooit eens gehoord van in huis rookgerechten maken met wok, wokring, wokrooster, gewoon bord en wokdeksel, ook kan roken. Zonder enorme dure rookpan! Weet je daar iets van?
groetjes Sylvia
sylviadew zegt:
Sylvia de Wit, Leiden