KookJij

Aardappelgerecht met spruiten, tomaat, sjalot en pickels

Een heerlijk aardappelgerecht met spruiten, tomaat, sjalot en pickels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelgerecht met spruiten, tomaat, sjalot en pickels te bereiden

Schil de aardappelen en snij in vier, kook deze beetgaar giet af en pureer.
Spruiten in vier snijden, sjalot fijn snijden stoof deze beetgaar aan in boter en kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Op het laatste moment de blokjes tomaat toevoegen warm even goed op.
Voeg de groenten en pickles bij de puree indien nodig een beetje boter toevoegen, roer alles goed onder elkaar.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Dank je Hilde voor het simpele gerechtje, maar oh zo lekker.
Trudy Hagenaars

Trudy Hagenaars zegt:
Thnx Anna hihihihi dacht dat het augurken waren :)
<p>Hilde Dumont</p>

Hilde Dumont

zegt:

Thanks Anna, wou juist reageren.
@ Trudy dank je voor het complimentje ;-)

<p>Anna Koudys</p>

Anna Koudys

zegt:

Geen rare vraag hoor, Trudy. Pickels is de Belgische benaming voor piccalilly.



Groetjes,
Anna.
KookJij.

<p>Trudy Hagenaars</p>

Trudy Hagenaars

zegt:
Misschien een rare vraag, maar wat zijn pickles ??
Ziet er erg lekker uit. hoor.
Gr. Trudy.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Anna, het bewerken van de foto is een verhaal apart, geluk bij een ongeluk als ik het zo mag formuleren ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat leuk gedaan zeg, met die foto! Mooi! :-)