Recept
« Terug naar recepten
Roomijs met bosvruchten
PT60M
Roomijs met bosvruchten
Een heerlijk roomijs met bosvruchten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilayda unsal
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
de zilveren lepel voor kinderen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomijs met bosvruchten te bereiden
1. Schenk de slagroom in een grote schaal en klop met een garde of elektrische mixer tot je zachte pieken hebt; als je de garde/ mixer uit de room tilt (mixer uitzetten!) moet de room eruitzien als de tekening van een Mont Blanc; als je de room te lang mixt , wordt hij te hard en te stijf.
2. Doe de bevroren bosvruchten in een keuken machine. Knijp de citroen erboven uit, voeg de suiker toe en zet aan tot het fruit is gepureerd.
3. Schep het fruit bij de slagroom in de schaal en spatel alles voorzichtig door elkaar. Schep het in een diepvriesdoos (schone ijsbak of tupperwaredoos is perfect), sluit af met een goed passend deksel en zet 3 uur in de vriezer tot het ijs helemaal bevroren is.
2. Doe de bevroren bosvruchten in een keuken machine. Knijp de citroen erboven uit, voeg de suiker toe en zet aan tot het fruit is gepureerd.
3. Schep het fruit bij de slagroom in de schaal en spatel alles voorzichtig door elkaar. Schep het in een diepvriesdoos (schone ijsbak of tupperwaredoos is perfect), sluit af met een goed passend deksel en zet 3 uur in de vriezer tot het ijs helemaal bevroren is.
Mijn kookverhaal (ilayda unsal)
Het is lekker fris voor in de zomer, wij hopen dat het smaakt.
lekkerbekske zegt: