Deze saus smaakte prima bij het gehaktbrood. Jammer dat ik niet het dubbele van gemaakt had.Het recept geeft 6 personen aan, maar wij zijn echte sausliefhebbers en hadden niet veel van over.
Foto: om de saus te zien moet je op de foto klikken om te vergroten.Op het grote bord zie je plakken gehaktbrood (met witte rijst) en in het kleine schaaltje zie je een beetje van de kastanjechampignonsaus.
Recept
« Terug naar recepten
Roomsaus van kastanjechampignons (zie opm)
PT10M
Roomsaus van kastanjechampignons (zie opm)
Een heerlijk roomsaus van kastanjechampignons (zie opm) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eat Well
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomsaus van kastanjechampignons (zie opm) te bereiden
De champignons schoonborstelen en in plakjes of stukjes snijden.
De boter smelten en de champignons en sjalot hierin fruiten al roerend 6 minuten.(halfhoog vuur)
Dan de bloem erdoor roeren en 1 minuut laten koken. Wel goed blijven roeren.
Nu de bouillon erbij gieten en 2 minuten blijven roeren.
Nu gaat de room erbij en zout en peper naar smaak.
30 seconden roeren. Proeven en eventueel wat toevoegen naar eigen smaak bijv. zout/peper/room.
Giet wat van deze saus over de plakken gehaktbrood en de rest apart opdienen.
De boter smelten en de champignons en sjalot hierin fruiten al roerend 6 minuten.(halfhoog vuur)
Dan de bloem erdoor roeren en 1 minuut laten koken. Wel goed blijven roeren.
Nu de bouillon erbij gieten en 2 minuten blijven roeren.
Nu gaat de room erbij en zout en peper naar smaak.
30 seconden roeren. Proeven en eventueel wat toevoegen naar eigen smaak bijv. zout/peper/room.
Giet wat van deze saus over de plakken gehaktbrood en de rest apart opdienen.