KookJij

Roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme

Een heerlijk roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Pim haaksman
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme te bereiden

Snij de zalm recht op de vezel in 20 dunne plakjes. Leg de plakjes zalm op een bord, besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Laat de zalm 30 minuten marineren. Snij met een canneleermesje groeven in de schil van de komkommer. Snij de komkommer in plakken van 3 cm. dik en bestrooi met zout. Klop met de mixer de créme fraïche samen met de mosterd, peper en zout tot een stevige massa. Snij de lente ui schuin in plakjes. Leg de plakjes komkommer op de borden. Rol 2 plakjes zalmfilet op als roos en leg ze in het midden drie plakjes lente ui. Schep een toef van de mosterdcréme in het midden van de lente ui en leg de zalmroosjes op de komkommerplakjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Nee als je ze goed neerzet blijven ze prima overeind staan. Ik heb dit al meerdere keren gemaakt met mensen op de kookclub en het is een van de succesrecepten.
madeleine

madeleine zegt:
hoe blijven deze roosjes mooi staan op de komkommerschijven ? ik ben bang dat ze in elkaar zakken