Recept
« Terug naar recepten
Roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme
PT45M
Roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme
Een heerlijk roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Pim haaksman
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roos van gemarineerde zalm met mosterdcréme te bereiden
Snij de zalm recht op de vezel in 20 dunne plakjes. Leg de plakjes zalm op een bord, besprenkel ze met citroensap en bestrooi met peper en zout. Laat de zalm 30 minuten marineren. Snij met een canneleermesje groeven in de schil van de komkommer. Snij de komkommer in plakken van 3 cm. dik en bestrooi met zout. Klop met de mixer de créme fraïche samen met de mosterd, peper en zout tot een stevige massa. Snij de lente ui schuin in plakjes. Leg de plakjes komkommer op de borden. Rol 2 plakjes zalmfilet op als roos en leg ze in het midden drie plakjes lente ui. Schep een toef van de mosterdcréme in het midden van de lente ui en leg de zalmroosjes op de komkommerplakjes.
bobbeltje zegt: