Recept
« Terug naar recepten
Rosé gebraden kalfsribstuk met ganzelever(zieopm)
PT45M
Rosé gebraden kalfsribstuk met ganzelever(zieopm)
Een heerlijk rosé gebraden kalfsribstuk met ganzelever(zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosé gebraden kalfsribstuk met ganzelever(zieopm) te bereiden
Fruit voor- de saus de gesnipperde sjalot in een beetje boter glazig.
Blus af met de rode wijn en kook het geheel in tot er nog 1 el vocht over is.
Schenk de kalfsfond in de pan en voeg het laurierblaadje en de tijm toe.
Laat de saus 5 min. doorkoken en zeef hem vervolgens.
Breng de saus op smaak met peper/zout, een scheutje balsamico-azijn en een mespunt suiker en klop er vlak voor het serveren de rest van de koude boter door.
Braad de met peper en zout bestrooide kalfsribeye in de geklaarde boter mooi goud bruin in 3 á 4 min. per zijde.
Laat het vlees in de pan enige minuten rusten.
Stoof intussen de schoongemaakte uitjes in de boter met wat rodewijnsaus beetgaar.
Bak snel in een anti-aanbakkoekepan de met zout en peper bestrooide ganzelever om en om.
Leg de uijes op de voorverwarmde borden.
Trancheer het vlees en leg het op de borden.
Leg de ganzelever op het vlees en lepel de saus rond het gerecht.
Garneer met ardappelchips en zongedroogde tomaatjes
Blus af met de rode wijn en kook het geheel in tot er nog 1 el vocht over is.
Schenk de kalfsfond in de pan en voeg het laurierblaadje en de tijm toe.
Laat de saus 5 min. doorkoken en zeef hem vervolgens.
Breng de saus op smaak met peper/zout, een scheutje balsamico-azijn en een mespunt suiker en klop er vlak voor het serveren de rest van de koude boter door.
Braad de met peper en zout bestrooide kalfsribeye in de geklaarde boter mooi goud bruin in 3 á 4 min. per zijde.
Laat het vlees in de pan enige minuten rusten.
Stoof intussen de schoongemaakte uitjes in de boter met wat rodewijnsaus beetgaar.
Bak snel in een anti-aanbakkoekepan de met zout en peper bestrooide ganzelever om en om.
Leg de uijes op de voorverwarmde borden.
Trancheer het vlees en leg het op de borden.
Leg de ganzelever op het vlees en lepel de saus rond het gerecht.
Garneer met ardappelchips en zongedroogde tomaatjes